zondag 7 augustus 2011

Gevallen

Titel: Gevallen
Auteur: Karin Slaughter
Uitgeverij: Cargo
Gelezen in de periode: eind juli 2011
Recensie: Lekker spannend, zoals we van Karin gewend zijn. In het huis van de moeder van Faith Mitchell wordt ingebroken terwijl haar moeder op haar baby past. Er wordt in dat huis een onbekende man vermoord en Faith schiet ter plekke een tweede en later ook een derde man neer. Van haar moeder is geen spoor behalve een vrij bloederige handafdruk op de voordeur en een teken geschreven in bloed onderop een stoel. Vanaf het moment dat Faith de wijsvinger van haar moeder onder haar kussen vindt en haar 16-jarige zoon via sociale media dreigende berichten ontvangt, kun je het boek gegarandeerd niet meer naast je neer leggen. Uiteraard maken ook Will Trent en Sara Linton weer deel uit van dit boek.

Favoriete passage (een van de vele, was moeilijk kiezen dit keer):
'En wat dan?' riep hij uit. 'Kom ik dan weer kruipend naar jou toe?'
'Zoals altijd'
'Dan ben ik nog liever alleen. Ik rot nog liever in mijn eentje weg dan dat ik met jou ben opgescheept.'
Ze keerde hem haar rug toe. Will zette het glas in de gootsteen, en met de achterkant van zijn hand veegde hij zijn mond af. Angie huilde niet snel, althans geen echte tranen. Elk kind waarmee Will was opgegroeid hield er weer een andere overlevingsstrategie op na. Jongens gebruikten hun vuisten. Meisjes kregen boulimie. Sommigen, zoals Angie, gooiden het op seks, en als seks niet hielp, probeerden ze het met tranen, en als tranen niet hielpen, vonden ze wel iets anders waarmee ze je in je hart raakten.
Toen Angie zich omdraaide, had ze de loop van Wills pistool in haar mond.
'Nee...'
Ze haalde de trekker over. Hij sloot zijn ogen en stak zijn handen omhoog om zijn gezicht te beschermen tegen de rondspattende hersens en stukjes schedel.
Maar er gebeurde niets.
Langzaam liet Will zijn armen zakken.
Het pistool stak nog steeds in haar mond. Weer haalde ze de trekker over. De hamer klikte. Niks. Hij zag het magazijn op tafel liggen. De kogel die in de kamer hoorde te zitten, lag ernaast.


Beoordeling:****

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat ontzettend lief dat je de moeite wilt nemen om commentaar achter te laten!
Dat stel ik zeer op prijs.
Liefs Leonibg