dinsdag 9 augustus 2011

All-inclusive

Titel: All-inclusive
Auteur: Suzanne Vermeer (pseudoniem voor de inmiddels overleden Paul Goeken)
Uitgeverij: AW Bruna uitgevers
Gelezen in de periode: eerste week augustus 2011
Recensie:
Wat een droomvakantie had moeten worden -met zijn viertjes all-inclusive op vakantie naar een vijfsterrenhotel- eindigt in een nachtmerrie. De tienjarige tweeling verdrinkt in het zwembad.
Na een flinke periode waarbij er niks uit Chantal haar handen komt en waarbij haar man met een complete inzinking wordt opgenomen in het ziekenhuis, gaat ze op onderzoek uit.
Al snel blijkt dat het verdrinken van haar kinderen op een all inclusive resort een niet op zichzelf staand incident is. Er is veel meer mis met het all-inclusive systeem: voedselvergiftigingen door opgewarmd eten, verdrinkingen van kinderen en van dronken volwassenen, verkeerde chemicalien in het zwembad, etc.
Het boek leest als een trein en toch ga je erover nadenken! Ik zou dit boek niet aanraden aan mensen die van plan zijn (ooit nog) naar een all-inclusive resort op vakantie willen.
Opvallend personage: de kenau schoonmoeder Dorien van der Schaaf!

Favoriete passage:
'Ik kreeg een half uur geleden een bijzonder vervelend telefoontje van de hotelarts. In een tijdsbestek van twee uur hebben zich negen gasten bij hem gemeld. Allemaal met dezelfde symptomen: braken, diarree en koorts.'
(...)
'Het eten?'
Ratcliffe schudde ontkennend zijn hoofd(...)
'Het zwembad, Hossam. Het is helemaal mis met het zwembadwater.'
(...)
Hij zag hoe de twijfel de Egyptenaar innerlijk verscheurde. Uit de school klappen was tegenover zijn collega's nauwelijks verdedigbaar (...)
'Het gaat om de chemicaliƫn meneer. Voor deze maand zijn we er zo goed als doorheen.'
In twee afgebeten zinnen vertelde de man het hele verhaal dacht Ratcliffe. Hij opende een bureaula, haalde er een chequeboek uit en zette de benodigde krabbels. Hierna gaf hij cheque aan Hossam.
'Morgenochtend vroeg sta jij bij de leverancier voor de deur. Met deze cheque koop jij de benodigde spullen voor deze maand. De factuur laat je op verleden week aftekenen. Daarna ga je als een speer terug naar het hotel en zorg je ervoor dat het zwembadwater aan de standaardeisen voldoet.'
Hij zag de opluchting op het gezicht van de Egyptenaar.
'Denk erom dat je de factuur op verleden week laat zetten, Hossam. Dat is belangrijk.'
Beoordeling: ***(*)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat ontzettend lief dat je de moeite wilt nemen om commentaar achter te laten!
Dat stel ik zeer op prijs.
Liefs Leonibg