maandag 21 maart 2011

zielsverwanten van Loes den Hollander

Titel: Zielsverwanten
Auteur: Loes den Hollander
Uitgeverij: Karakter uitgevers
Gelezen in de periode: 21 maart tot 23 maart
Recensie: Lekker spannend boek. De hoofdpersoon John heeft een eigen restaurant en grijpt op een dag een dief in de kraag die zijn kassa inhoud probeert te stelen. Hij breekt zijn neus. John moet een taakstraf van 240 uur uitvoeren in een verzorgingstehuis. In het verzorgingshuis gebeuren onverwachte dingen waarbij een aantal mensen sterft. Spannend tot op het laatst en je wordt -ook als ervaren thrillerlezer- volkomen verrast hoe het verhaal afloopt.

Mooiste passage (laatste woorden van john als zijn moeder sterft):
"Je was eerder klaar met leven dan je misschien zelf wilde, zei hij. Dit zou kunnen betekenen dat je je op iets anders moet voorbereiden. Voor mij mag je wel wachten met terugkomen tot ik ook ben gearriveerd. Ik wil het de volgende keer graag nog eens samen met jou doormaken en dan alsjeblieft een beetje langer. Het kon niet, wist hij, maar toch meende hij iets van een glimlach op haar gezicht te zien."

Grappigste passage (een mannelijke bejaarde klaagt over de vrouwen in het verzorgingstehuis):
"Je weet soms niet wat je hoort, het gaat alleen over henzelf. Ze hebben allemaal de oorlog meegemaakt en denk je echt dat ze er iets van geleerd hebben? Welnee. Dat zit elkaar de hele dag te beloeren, te bespioneren, te bekritiseren en jaloers te zijn. Zeg nou zelf, wat valt er eigenlijk jaloers te zijn als je billen en je borsten alleen nog uit vel bestaan en je elke avond je tanden in een bakkie moet leggen?"

Beoordeling:

1 opmerking:

  1. Deze staat ook bovenaan mijn verlanglijstje !!!!
    Groetjes Berdien

    BeantwoordenVerwijderen

Wat ontzettend lief dat je de moeite wilt nemen om commentaar achter te laten!
Dat stel ik zeer op prijs.
Liefs Leonibg