dinsdag 4 oktober 2011

Rot

Titel: Rot
Auteur: Mo Hayder
Uitgeverij: Luitingh
Gelezen in de periode: van 3 tot 10 oktober 2011
Recensie: Echt een boek om aan het begin van de herfst te lezen. Lekker op tijd in bed, in het schemerdonker beginnen met lezen en pas eindigen tegn middernacht. Hoe donkerder buiten, des te beter zit je in de sfeer van de boeken van Mo Hayder. Weer een echte aanrader! Mo schrijft zo heerlijk morbide, ze schrijft zo beeldend, dat je alles meteen voor je ziet. Mensen met een zwakke maag en slechte slapers zouden deze boeken beter niet lezen.
In dit boek spelen de zusjes Sally en Zoƫ een grote rol. Je wordt tijdens het verhaal zeker drie keer totaal op het verkeerde spoor gezet! Tot op het einde erg spannend. Ik hoop dat het volgende boek van Mo weer doorgaat op- deze verhaallijn met deze hoofdrolspelers, het was totaal anders dan haar laatste boeken. Het verhaal draait in eerste instantie om een vermiste tiener. Al vrij snel in het verhaal wordt ze gevonden. Al snel blijkt dat de dochter van Sally (Millie genaamd) zich in een benarde positie bevindt. Ze heeft geld geleend van een volkomen louche figuur. Die berekent haar zo snel rente op rente dat ze steeds nerveuzer begint te worden. Als dan ook nog blijkt dat deze figuur blijft opduiken bij het werkadres van haar moeder.....

Favoriete passage:
De LPD had gelijk: er was een stuk tape over Lornes mond geplakt. Het hield een rond voorwerp op zijn plek dat zo ver mogelijk naar binnen was geduwd en aan de boven- en de onderkant waren lichtgevend groene plukjes te zien. Haar kaken waren zo wijd opengewrikt dat ze leek te gillen of te grauwen als een beest. Haar neus was tot een bloederige bult geslagen en haar ogen zaten stijf dicht. In haar haar zat ook bloed. Er liepen twee duidelijke strepen bloed van onder de tape naar haar kaak, bijna precies op de plek waar het scharnier van de mond van een buikspreekpop zou zitten, alleen liepen ze door tot bijna onder haar oren.

[voor de liefhebber: de groene plukjes komen van een tennisbal]
Beoordeling:Zeker ****!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat ontzettend lief dat je de moeite wilt nemen om commentaar achter te laten!
Dat stel ik zeer op prijs.
Liefs Leonibg