maandag 10 oktober 2011

De Warlock [de geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel]

Titel: De Warlock
Auteur: Michael Scott
Uitgeverij: de Boekerij
Gelezen in de periode: van 10 oktober tot 15 oktober 2011
Recensie:
Dit boek is de vijfde in deze reeks. Het begon met de alchemist, de magiƫr, de tovenares, de necromancer en nu dus de warlock. Voor het eerst zal de tweeling tegenover elkaar komen te staan nu Josh gekozen heeft voor de "vijand" Dee.
Je gaat je gedurende het boek steeds meer afvragen wie nu de goed en wie de slechte kant heeft gekozen. Je denkt dat Josh echt bij de verkeerde kant zit, want wie laat er nu een zevenkoppige draak (lotan) los op San Francisco?
Eigenlijk heel logisch, maar toch verrassend in dit deel, zowel tante Agnes als hun ouders blijken ook magische personen te zijn!
Tante Agnes, eigenlijk Tsagaglalal, wijdt Sofie in in de geheime magie van de aarde.
Josh heeft nog steeds niet aan Dee verteld dat hij de laatste twee ontbrekende bladzijden van de Codex onder zijn t-shirt bij zich draagt.
Virginia Dare is wel op de hoogte, maar zij deelt in zijn geheim.
Zij wijt hem in in de geheimen van de magie van lucht.

Het hele verhaal draait om Danu Talis. Daar is alles begonnen, zal daar ook alles eindigen? Zal Dee heersen over de hele aarde en de ander werelden, of zal er een einde komen aan de aarde zoals wij die kennen?
Alle licht in handen van Josh en Sofie.

Favoriete passage: niet een specifieke, ik vind het hele boek leuk om te lezen. Vooral grappig om bekende personen uit de geschiedenis terug te zien komen, verweven door dit magische verhaal, zoals Shakespeare, Billy the kid, Jeanne d'Arc.
Heb de hele serie nu gelezen, er volgt nog een deel!
Beoordeling:****

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat ontzettend lief dat je de moeite wilt nemen om commentaar achter te laten!
Dat stel ik zeer op prijs.
Liefs Leonibg